Rundveehouderij

Nieuws

Wereldwijde kalfsvleesproductie daalt, in Nederland niet

Peking - De wereldwijde kalfsvleesproductie is de afgelopen 10 jaar met 1 procent gedaald. Marktonderzoeksbureau Gira stelde eerder deze maand tijdens een internationaal kalfsvleescongres in Peking dat de belangrijkste oorzaak hiervoor de economische crisis is. Dit in combinatie met de gestegen productiekosten, vooral de voerkosten liepen de laatste jaren hard op.

In tegenstelling tot de rest van de wereld steeg de kalfsvleesproductie in Nederland van zo'n 1,1 miljoen slachtingen naar 1,3 miljoen. Volgens Gira is dit het gevolg van de sterk geconcentreerde en geïntegreerde productie waardoor de vleeskalversector zeer efficiënt is en tegen lagere kosten kan produceren.

Nederland behoort samen met Frankrijk en de Verenigde Staten tot 's werelds grootste kalfsvleesproducenten. Deze positie hebben deze landen bereikt door de grote melkveestapel waar nuchtere kalveren van betrokken wordt, sterke focus op de productie van melkpoeder en de concentratie van de productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.