Rundveehouderij

Nieuws

Vaccinatie verplicht vanaf vijftig geiten

Den Haag - Geitenhouders met melkgevende geiten moeten al hun dieren vaccineren tegen Q-koorts. Deze eis geldt vanaf een ondergrens van vijftig dieren. Dit meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Bedrijven met geiten die ook een publieksfunctie hebben, moeten aan extra eisen voldoen. Op deze bedrijven moeten alle geiten worden gevaccineerd, hoe veel of hoe weinig geiten er ook aanwezig zijn. Bedrijven met minder dan vijftig (melk)geiten zonder publieksfunctie zijn van de vaccinatieplicht ontheven.

RVO.nl wil met deze mededeling duidelijkheid scheppen bij geitenhouders. Voor diverse bedrijven zijn de regels nog steeds niet volledig helder. De rijksdienst stelt dat bovengenoemde regels uitgaan van de laatste stand van zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.