Rundveehouderij

Nieuws

Prikactie tegen verlaging Britse melkprijs

Foston – Enkele tientallen Britse melkveehouders hebben maandag een melkfabriek van Dairy Crest in Derbyshire enige uren geblokkeerd.

Volgens Farmers for Action, dat de actie organiseerde, is de recent aangekondigde verlaging van de melkprijs volstrekt in tegenspraak met het feit dat Dairy Crest onlangs een forse verhoging van de winst heeft aangekondigd. Dairy Crest heeft de melkvergoeding per 1 juli verlaagd met omgerekend 1,53 cent per liter, één van de sterkste verlagingen in de Britse melkwereld. Farmers for Action laat Arla, de grootste Britse melkverwerker, op dit moment met rust "omdat de melkveehouders daar begrijpen dat hun melkprijs is gekoppeld aan die in de rest van Europa".

Of registreer je om te kunnen reageren.