Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Mogelijk radioactief besmette koeien door kernramp

Tokio - In Japan eisen twee boeren dat de regering onderzoek doet naar mogelijke radioactieve besmetting van hun koeien. De koeien hebben mysterieuze witte stippen op hun huid. Dit komt naar verluidt door de kernramp in Fukushima in 2011.

Om de eis kracht bij te zetten hebben de veehouders een koe naar het ministerie van Landbouw in Tokio gebracht. De boerderij ligt op slechts 14 kilometer afstand van de kerncentrale, die drie jaar geleden explodeerde ten gevolge van een aardbeving en tsunami. Volgens de boeren zijn de spikkels op de vacht het bewijs dat de koeien zijn aangetast door de straling, zij vinden dat de regering hier duidelijkheid in moet geven.

Laura Botterhuis@reedbusiness.nl

Laatste reacties

  • agro1

    denk, dat de veehouder gelijk heeft. zal ongetwijfeld officieel ontkend worden, maar zoals wij allen weten is er geen sterkere bevestiging, dan een officiële ontkenning. een geruststellende gedachte, als je ergens vast vanop aan kan. koe voor vlees of melk? nouja, maakt ook niet veel uit, als je er maar licht van geeft. nog een beetje monsanto-soja erbij ter compensatie en alles is dik ok. de boer doet er niks aan, maar de manipulatieve krachten zorgen er wel voor, dat de landbouw de slechte naam krijgt. ciolos boppe!!!

  • f.a.m rond

    Blijkbaar al 3jaar melk en vlees naar de consument!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • agro1

    dit kon men 'jammer genoeg???' niet onder het tapijt geveegd krijgen of houden, maar een ding is zeker: dit is het topje van de ijsberg, er komt nog veeeel meer vuiligheid aan. gen modificatie, onbeperkt roundup op voedsel voor dier en mens (volgorde is niet per ongeluk, richting voedselketen!), tonnen antibiotica in veehouderij, bewaar dat kostbare goedje voor mensjes!! en nog wel een paar kleinigheidjes, waar ik nu even niet op kan komen, of nog (zoals wij allen) geen weet van heb. ciolos boppe!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.