Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Mes in aantal merken babyvoeding China

Beijing – De Chinese overheid heeft het aantal buitenlandse merken babyvoeding, geschikt voor verkoop in China, teruggebracht naar 94. De babyvoeding is afkomstig uit 49 goedgekeurde fabrieken. Dat melden diverse media.

Buitenlandse ondernemingen zijn goed voor meer dan de helft van de markt voor babyvoeding in China. Ook in eigen land is het aantal producenten van babyvoeding teruggebracht, van 133 naar 82. De verwachting is dat dit aantal komende jaren verder gaat teruglopen. Een van de nieuwe regels is dat verkopers van babyvoeding over een eigen aanvoer van melk moeten beschikken.

China scherpt de regels aan om de kwaliteit en voedselveiligheid van babyvoeding beter te kunnen controleren. Aanleiding is het schandaal met, met melamine vervuilde, babyvoeding in 2008. Daardoor kwamen ten minste zes baby's om het leven en werden 300.000 kinderen ziek.

Bekende merken van leveranciers als Abbott, Nestlé, Danone, Arla en ook FrieslandCampina zijn toegelaten, maar vele andere leveranciers mogen hun product niet meer verkopen op de Chinese markt. Veel bedrijven vissen echter achter het net. Het aantal buitenlandse merken babyvoeding was in de afgelopen jaren opgelopen tot meer dan 800. Australische media melden dat van de 19 Australische exporteurs van babyvoeding slechts drie bedrijven toestemming hebben gekregen voor export richting China. Ook diverse Chinese bedrijven die babyvoeding in het buitenland lieten produceren mogen geen babyvoeding meer verkopen.

Bedrijven die nu nog geen goedkeuring voor export van de Chinese autoriteiten hebben ontvangen kunnen een verzoek indienen voor toelating. De lijst met geregistreerde bedrijven wordt continu bijgewerkt.

Eén reactie

  • WilcoM

    Veel bedrijven mogen niet meer invoeren maar wij (online shop) hebben dagelijks bestellingen van klanten uit China voor baby formula!

    En dagelijks leveren wij deze ook af, en vele malen komt het door de controles, dus voor particulieren is de markt niet scherp afgeschermd!

    Gelukkig voor ons overigens.

Of registreer je om te kunnen reageren.