Rundveehouderij

Nieuws 633 x bekeken

Meer gevallen pinkengriep afgelopen winter

Deventer - Bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer meldingen van luchtwegproblemen bij jongvee binnen gekomen. De luchtwegproblemen, veelal onder de noemer pinkengriep, gingen op een aantal bedrijven gepaard met een hogere uitval.

Ook uit de maandelijkse rapportage van de pathologie kwamen meer diagnoses pinkengriep naar voren. De meldingen zijn opvallend voor de tijd van het jaar. Luchtwegproblemen bij jongvee komen vooral aan het begin van de stalperiode voor, omdat dan grote groepen dieren van verschillende leeftijdscategorieën bij elkaar komen te staan. Als mogelijke oorzaak van de verlenging van de pinkengriepperiode noemt de GD de zachte, herfstachtige winter van dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.