Rundveehouderij

Nieuws 834 x bekeken

Koe krijgt geen aparte bescherming tegen overstroming

Den Haag - Landbouwhuisdieren krijgen geen aparte status binnen het waterveiligheidsbeleid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dat zegt minister Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

De minister praatte donderdag met de Tweede Kamer over de waterveiligheid en gaf daarbij antwoord op een specifieke vraag van SP-Kamerlid Eric Smaling.

Bij de beoordeling van de risico's van hoog water gaat de overheid uit van een gemiddelde kans op overlijden door een overstroming  van een op honderdduizend.  Bij de inschatting van de risico's wordt rekening gehouden met de veiligheid van de mens en de schade die aan de economie wordt aangebracht. Landbouwhuisdieren worden daarbij meegeteld als economisch onderdeel van agrarische bedrijven.

In gebieden waar de economische schade erg groot zou zijn of het aantal slachtoffers zeer groot, werkt het ministerie met een hogere bescherming tegen overstromingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.