Rundveehouderij

Nieuws 794 x bekeken 4 reacties

Groot Chinees project maakt goede start

Ningxia – Een nieuw melkveebedrijf in centraal China zegt een goede start te maken. Het bedrijf heeft nu drieduizend vaarzen aan de melk.

De gemiddelde dagproductie ligt nu op 30 kilo per dier per dag en zo hoopt het bedrijf een gemiddelde productie van 9.400 kilo melk per jaar te realiseren.

De coördinatie van de opbouw van het bedrijf ligt in handen van het Israëlisch zuivelbedrijf Afimilk. Het doel is te groeien naar een bedrijf van tienduizend melkkoeien waarvan zesduizend volwassen koeien en vierduizend vaarzen.  De leidinggevenden op het bedrijf krijgen een intensieve managementtraining waaronder een twee maanden durende opleiding in Israël.

De projectleiders zoeken nog naar locaties in China waar dit project gedupliceerd kan worden.

Laatste reacties

 • joannes

  Daar komt de concurrentie in het verre Oosten! Wat is hierop uw antwoord FC?

 • geen boer

  wees maar niet bang Joannes, nogal wat van deze projecten in China schijnen één groot drama te zijn, óók die onder westers (Fonterra) beheer staan. De Chinezen maken op landbouwgebied ons de pis niet lauw.

 • pinkeltje

  Ze hebben voorlopig nog een miljard mensen te voeden. Zo ongeveer, want ik geloof niet dat ze het op enkele tientallen miljoenen nauwkeurig precies weten hoeveel mensen er wonen. Postzegeltje Nederland is wel een grote exporteur van landbouwproducten maar we hoeven niet te denken dat wij de wereld kunnen voeden.

 • Mozes

  Het antwoord @joannes #1, is dat wij bij FC moeten blijven inzetten op maximale betrouwbaarheid van kwaliteit. Hier is men bij FC ook al druk mee bezig.

Of registreer je om te kunnen reageren.