Rundveehouderij

Nieuws 825 x bekeken 2 reacties

Fransen willen 'crisisraad' voor rundvee

Parijs – De Franse bond van rundveehouders Fédération nationale bovine (FNB) heeft het ministerie van landbouw gevraagd een crisisraad in te stellen om een antwoord te vinden op de voortdurend dalende veeprijzen. Volgens de FNB moeten overheid en alle partijen in de keten samenwerken om 'de sector een nieuw elan te geven'.

Volgens de bond, die al eerder enkele prikacties tegen de lage rundveeprijzen organiseerde, is de situatie op dit moment 'buitengewoon kritisch'. De FNB erkent echter wel dat er onder druk van de veehouders zelf de afgelopen weken sprake is van licht herstel. ''Dat is echter nog lang niet voldoende om de verliezen van de afgelopen maanden weg te werken.''

Laatste reacties

  • farmerbn

    De fransen kijken altijd naar de overheid als er problemen zijn en nooit naar de markt alleen. Het probleem is overproductie voor de franse markt en de fransen kunnen hun productie slecht buiten hun markt verkopen. Ze spreken alleen frans en zijn genetisch geen rasverkopers. De supermarkten profiteren hier maximaal van dus de prijzen zijn laag. De oplossing is of minder produceren of productie uit de markt nemen. Als een gedeelte van de (boeren) premie wordt gebruikt voor het uit de markt halen van het tijdelijk overschot dan zal de prijs stijgen en het boereninkomen ook (zefs met een daling van de premie). Weet niet of de overheid hiermee accoord gaat omdat de prijzen voor de burgers stijgen.

  • pieter p

    Nee dat is wat de franse overheid juist niet wil laten gebeuren dat de prijzen stijgen in de supermarkten.
    Hetzelfde is ook met de melk aan de hand, we krijgen al 3 maanden op rij niet meer dan 33.5€ct uitbetaald

Of registreer je om te kunnen reageren.