Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Fransen vangen 38 cent voor melk

Parijs – De melkvergoeding ligt in Frankrijk in het tweede kwartaal van 2014 op een record van gemiddeld 381 euro per duizend liter, ofwel 38,1 cent per liter. Dat is zes procent meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar en bijna 22 procent hoger dan een jaar eerder.

In het vierde kwartaal van 2013 werd overigens met 366 euro per duizend liter iets meer betaald dan in de daarop volgende drie maanden.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Dit is voor standaardmelk dus met 3.8 vet en omgerekend 3.36 eiwit. Bij hoge gehaltes ,laag celgetal en weinig boterzuur is de werkelijk uitbetaalde melkprijs 3-5 cent per liter hoger. Boeren die in Frankrijk klagen laten vaak steken vallen en dan is de melkprijs laag.

 • gerecht

  Beste farmerbn, hoezo schrijf je , ''omgerekend'' 3,36 eiwit, mag denk ik toch wel aannemen dat eiwit bepaling in Fr het zelfde is dan in NL?

 • tinus888

  het zou wel leuk wezen als de redactie de gehaltes erbij zet

 • farmerbn

  In frankrijk meten ze werkelijk eiwit ipv stikstof-eiwit. Het verschil is dat het franse TP ( franse eiwitgehalte) 5% lager is dan TA (nederlandse eiwit). Standaardmelk heeft 3,2% TP en dus 3.36 TA.

 • gerecht

  Bedankt voor de heldere info, farmerbn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.