Rundveehouderij

Nieuws 725 x bekeken

Franse rundveehouders dreigen met acties

Parijs – De Franse bond van rundveehouders Fédération nationale bovine dreigt met acties bij supermarkten als er niet snel een eind komt aan de zware prijzenslag. Volgens de FNB 'dreigt de situatie op de grond explosief te worden'.

''De FNB heeft, geconfronteerd met de vrije val van de veeprijzen, de grote supermarkten als doelwit gekozen voor komende acties. Die winkelbedrijven zijn onverzadigbaar als het gaat om de neerwaartse druk op de prijzen. Aan het eind van de keten worden de producenten gewurgd.'' Volgens de bond maken de supermarkten zich ook schuldig aan misleiding van de consument met onhoudbare aanbiedingen: ''Als ze bijvoorbeeld runderrib verkopen voor 10 euro per kilo, dan hebben die winkeliers alle gevoel voor realiteit verloren.''

Of registreer je om te kunnen reageren.