Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Frankrijk onder quotum gebleven

Parijs – De Franse melkveehouderij is ondanks een forse eindsprint in het melkjaar tot 1 april onder het nationale quotum gebleven. Frankrijk heeft dus ook voor melkjaar 2013/14 niet met een superheffing te maken.

De Franse melkproductie is in de periode tot eind maart uitgekomen op 23,7 miljard liter, aldus de statistiekdienst SSP van het ministerie van landbouw. Frankrijk blijft daarmee 1,5 miljard liter onder het quotum voor dat melkjaar. Daarbij tekent de SSP wel aan dat de melkproductie de laatste maanden sterk geaccelereerd is. In maart kwam de melkplas zeven procent hoger uit dan een jaar eerder terwijl dat in april, dus in het nieuwe melkjaar, al opliep naar negen procent. ''Tegen de achtergrond van een hoge melkprijs heeft de vrees voor een financiële boete de veehouders dus niet kunnen weerhouden om hun productie op te voeren'', concludeert het ministerie. SSP meldt daarbij dat de gemiddelde melkprijs in april uitkwam op €345 per duizend liter (34,5 cent per liter), dat is €33,50 meer dan in april 2013.

Laatste reacties

 • Hans Sudfryslan

  Nadat we in november hier in Frankrijk zijn gekomen , hebben we met de mee genomen koeien uit Nederland er stevig aan getrokken . De melktank is direct vergroot bij installatie in verband met de verwachte melkplas die wij verwachten . Hebben ruim 12 % over het quotum gemolken . Groet uit Bretagne

 • Fermer

  @Hans, heb je er extra melk bijgekregen voor volgend jaar na het quotumtijdperk met je kontract, anders zit je dan met een probleem? En hoe zie jij de franse melkprijs zich ontwikkelen, waarbij de fabrieken stevig in de tang zitten bij de supermarche's?

 • Hans Sudfryslan

  Wij mochten 10 % meer melken van de fabriek hier in Bretagne net als andere melkveehouders in de regio . We hebben hier in geschreven op 7500 liter voor dit nieuwe melkjaar . Dat zullen wij erbij krijgen . Daarnaast zal onze jongen zich in laten schrijven als jonge boer en daar zit ook melk op minimaal 100.000 liter van de fabriek + een potje van nog een ander instantie .We proberen een zo hoog mogelijk quotum te krijgen dit jaar ,dus we pakken wat er voor handen ligt aan . De melkprijs ligt nu hier bij ons op 33,4 ct bij 3.8 vet 3.2 eiwit . Per juli zal de melkprijs iets stijgen door de zomer toeslag die in gehouden is in februari , maart . Wij verwachten dat in loop van de herfst de prijs weer oploopt . Groet uit Bretagne

 • Fermer

  @Hans, bedankt voor je reactie. Wij zitten in de Mayenne sinds november 2009. Succes gewenst met jullie bedrijf en met melken.

Of registreer je om te kunnen reageren.