Rundveehouderij

Nieuws 1584 x bekeken

Danone sluit drie zuivelfabrieken

Parijs – Danone gaat drie zuivelfabrieken in Europa sluiten waarbij 225 banen verloren gaan. Het Franse concern stelt dat dat nodig is gezien de aanhoudende economische neergang en dalende consumentenbestedingen in Europa.

Uiterlijk eind volgend jaar gaan daarom fabrieken in Hagenow in Duitsland met 70 banen, Casale Cremasco in Italië waar 100 mensen werken en Boedapest in Hongarije met 155 banen dicht. Ook wordt in versneld tempo volume weggehaald bij fabrieken in België, Polen, Duitsland en Frankrijk, maar wat dat verder voor gevolgen heeft deelt Danone op dit moment niet mee. ''Op die manier kan de divisie verse zuivel haar industriële bestand beter benutten en haar concurrentiekracht in Europa versterken.'' Danone belooft in overleg met de betrokken bonden een sociale regeling voor de vertrekkende werknemers te zullen treffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.