Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Bons en Hermanussen winnaars NRM 2014

Met een handdruk en een kus voor de begeleider wijst jurylid Paul Hannan Bons Holsteins Koba 191 aan als algemeen kampioen bij zwartbont. Bij roodbont tikte de jury Barendonk Brasilera 12 aan als winnaar.

Barendonk Brasilera 12 was eerder op de dag algemeen kampioen middenklasse geworden. Jan Hermanussen had er geen woorden voor. 'Het is onwerkelijk', reageerde hij toen ladyspeaker Jose Buijs hem om een reactie vroeg.

 

Nico Bons reageerde zeer verheugd. Na jaren net achter het net gevist te hebben, heeft hij alles op alles gezet om nu te winnen. Het afkalfbeleid was er volledig op gericht om hier hoge ogen te gooien. Bons stond met drie dieren in de finale van het algemeen kampioenschap: de kampioen van de middenklasse, de reservekampioen en de kampioen bij de oudere dieren. Die laatste, Jasper-dochter Bons Holsteins Koba 19 werd algemeen kampioen zwartbont.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.