Rundveehouderij

Nieuws 9 reacties

Bel Leerdammer verlaagt voorschot

Schoonrewoerd - Bel Leerdammer verlaagt de voorschotprijs met €2,83 naar €36,30 per 100 kilo. Daarmee betaalt Bel de voorlopig laagste voorschotprijs over de maand mei. DOC Kaas betaalt 37 cent per 100 kilo meer.

Genoemde prijzen gelden bij een jaarleverantie van 700.000 kilo melk en zijn exclusief btw en na aftrek van 5 cent per 100 kilo heffing voor Zuivel NL.

Aan de basis van de lagere voorschotprijs van Bel Leerdammer ligt een verlaging van de vetprijs met 25 cent naar €3,30 per kilo en een verlaging van de eiwitprijs met 50 cent naar €6,90 per kilo.

Tot en met mei bedraagt het gemiddelde voorschot van Bel Leerdammer bij een jaarleverantie van 7 ton €40,77 per 100 kilo. Ook daarmee zit Bel Leerdammer aan de onderkant van het gemiddelde, ondanks het feit dat er nu geen seizoensheffingen meer drukken op de uitbetaling in het voorjaar. DOC Kaas zit gemiddeld net 20 cent per 100 kilo lager dan Bel Leerdammer en betaalt tot en met mei €40,57 per 100 kilo. FrieslandCampina zit €1,33 per 100 kilo boven DOC Kaas.

De hoogste gemiddelde voorschotprijs betalen de particulieren Nemelco en Hochwald, maar van hen is nog geen melkprijs voor mei bekend.

Bel Leerdammer voerde in april een nog forsere verlaging van de voorschotprijs door. Toen daalde deze prijs met €3,68 per 100 kilo.

Laatste reacties

 • bella

  het is weer hetzelfde liedje,de jaarvergaderingen zijn weer voorbij en de melkprijs dondert weer in elkaar bij bel leerdammer.

 • gjh

  wat een trieste fabriek die Theodorus bosch roept hard maar bakt er helemaal niets van het bevalt goed zeker als hekken sluiter te eindigen. wat een zakken vullers.

 • joopi

  Het lijkt inderdaad nergens op deze enorme verlagingen tov andere fabrieken, maar om de heer theodoor bos daar persoonlijk op aan te vallen gaat me te ver, ze zullen verwacht hebben dat andere fabrieken ook verder gingen zakken, nu dat niet het geval is zal er komende maand wel weer een verhoging inzitten. En anders denk ik wel dat ze een serieus probleem krijgen met hun leveranciers. Je kunt bij Farmel ook contracten afsluiten met gemiddelde van andere fabrieken, leerdammer kan het zich niet veroorloven daar onder te gaan zitten want dan vertrekken er weer boeren

 • evert-jan

  nou joopi voor de maand juni geen verhoging,zelfde lage prijs als mei

 • joopi

  Ik heb er kennis van genomen en sta op het punt op te gaan zeggen bij leerdammer.

  Duurzame leveranciersrelatie......ja ja maar niet op het financiele vlak.....

 • abtje

  Kijk uit Joopi. Zorg eerst voor een andere afnemer voordat je je afmeld.
  Hoorde onlangs dat fabrieken met de staatssecretaris afgesproken hebben dat ze alleen weidegang boeren mogen overnemen van elkaar.

 • joopi

  alles gaat hier gewoon transparant, ik heb het ook gewoon gemeld aan leerdammer dat ik met een andere partij in gesprek ga. Ze weten ook dat dat gesprek morgen is en we houden ook gewoon contact over hoe het gesprek met de andere partij verlopen is.

  Ik heb geen ruzie met ze en krijg ook geen ruzie met ze, alleen moeten ze wel mee met de melkprijs en doen ze dat niet en je kan ergens anders tekenen dan ga je dat heel serieus overwegen, en dat is wat ik nu aan het doen ben

 • abtje

  Transparant is ook dat ze weten dat de boeren toch nauwelijks wegkunnen. Anders liep iedereen iedere keer weg bij de minstbetalende.
  Hoe komt het toch dat dat niet gebeurt???
  Juist, onderling afspraken maken.

 • joopi

  Als je dat laatste kan bewijzen graag even de gegevens doorseinen naar de mededingingsautoriteit dan hebben we er ook nog wat aan abtje, ik ben het wel met je eens dat het toch wel heel bijzonder is dat je niet makkelijker van melkfabriek kan switchen. En zou dat zeker een goede zaak vinden, aan de andere kant de FC komt nog niet eens van haar leden af met een vergoeding..........

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.