Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Ausnutria presenteert mooie bedrijfsresultaten

Changsha City - Het Chinese zuivelbedrijf Ausnutria, moeder van Ausnutria-Hyproca, heeft de omzet zien exploderen van €74,3 miljoen in 2011 naar €199,3 miljoen in 2013. De netto winst steeg in die periode van €5,2 naar €14,3 miljoen. Dit blijkt uit de jaarverslagen over 2012 en 2013, die de onderneming heeft gepubliceerd.

Over deze jaarverslagen is veel te doen geweest, met name die over de jaren 2011 en 2012. Dat komt omdat medewerkers van Ausnutria destijds omzetcijfers hadden gemanipuleerd. Voor de openingsbalans voor 2012 houdt boekhouder Ernst & Young nog steeds een slag om de arm. Doordat gegevens zijn zoekgeraakt, is het niet meer mogelijk om alle cijfers te verifiëren. Toch hebben de accountants van Ausnutria nu een redelijk vertrouwen in de cijfers van de onderneming.

Deze cijfers liegen er niet om. Ausnutria heeft in de voorbije jaren goed geprofiteerd van de grote vraag op de Chinese markt naar met name babyvoeding. Vooral babyvoeding op basis van geitenmelk bleek een groot succesnummer. De verkopen ervan (onder merk Kabrita) stegen van omgerekend €4,3 miljoen in 2012 naar €16,3 miljoen.

Ausnutria rekent op verdere vraaggroei.

Het bedrijf speelt daar op in door de bouw van een nieuwe fabriek in Heerenveen en diverse andere uitbreidingen en moderniseringen van fabrieken. Het heeft van de Chinese voedselinspecteur AQSIQ ook toestemming om babyvoeding en diverse andere soorten melk(poeder) te mogen importeren in China.

Nu beide jaarverslagen zijn gepubliceerd en de boekhoudkundige onderzoeken zijn afgerond, hoopt Ausnutria op toestemming van de beurs in HongKong om van het strafbankje te mogen en de aandelenhandel te kunnen hervatten.

Laatste reacties

  • koestal

    beloofd goede vooruitzichten voor de Nederlandse melkveehouders

  • koeboertje

    Met de boekhoudcijfers gesjoemeld, ... ???
    Dan heb ik toch wel vraagtekens over dit bedrijf

Of registreer je om te kunnen reageren.