Rundveehouderij

Nieuws 937 x bekeken

€5 erbij voor wolvee Leeuwarden

De prijs van slachtschapen en zuiglammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden met €5 gestegen. Zuiglammeren noteren nu maximaal €117,50 per stuk voor de eerste kwaliteit.

Vorig jaar lag de prijs voor de lammeren op €115 per stuk. Slachtschapen eerste kwaliteit brengen maximaal €128 op, €13 meer dan een jaar geleden. Het aanbod van overblijvers is zo goed als op en de dieren werden dinsdag niet meer verhandeld waardoor de notering tijdelijk komt te vervallen.

Vorige week daalde de prijs van zuiglammeren in Bunnik nog met €4 naar €116. Handelaren geven aan dat de prijs van zuiglammeren vroeg in het seizoen nog wel eens sterk kan wisselen en er in een week tijd grote verschillen kunnen ontstaan.

De handel verwacht dit jaar niet veel aanbod van zuiglammeren waardoor de prijs naar verwachting op dit niveau kan blijven of zelfs nog wat stijgen. Naast het krappe aanbod speelt ook de goede groei van de lammeren mee met de prijsontwikkeling. De kwaliteit van het vlees is ook erg goed en kopers krijgen toch elke week weer wat zwaardere lammeren aangeboden. Hierdoor stijgt de kiloprijs niet onevenredig hard waardoor kopers ook bereid zijn wat meer voor de lammeren te betalen.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.