Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

44 Lely Astronauts naar melkveebedrijf in Duitsland

Maassluis - Lely Industries heeft van bedrijf Osterland Agrar, in Frohburg, in de Oost-Duitse deelstaat Saksen, een mega-order gekregen voor 44 melkrobots. Na volledige installatie per medio 2015 is dit het grootste robotbedrijf ter wereld.

Lely start met het leveren van de eerste robots in oktober van dit jaar. Lely claimt dat, dankzij de robots, alle 2.500 melkkoeien ook afzonderlijk kunnen worden beheerd en verzorgd. Het melkrobotsysteem van Lely is volgens het bedrijf heel geschikt voor grote groepen koeien. Specifiek daarvoor is het Dairy XL concept ontwikkeld.

Osterland Agrar heeft al langer ervaring met Lely-robots. Dat speelde mee bij de beslissing om een nieuwe order te plaatsen. De robots zullen in zes nieuwe stallen worden geïnstalleerd.

Naast deze grote order zijn twee andere omvangrijke projecten in Saksen gerealiseerd. Een van 16 melkrobots voor 1.000 koeien en drie Lely Juno voerschuivers, en een ander project met 21 Lely Astronaut A4 melkrobots.

Volgens Gunnar Althoff, hoofd van het Lely Center in Saksen, is deze ontwikkeling een bevestiging van het Lely Dairy-XL-concept in de regio Saksen: "Drie van de vier grootste bedrijven met melkrobots wereldwijd bevinden zich in deze regio."

Eén reactie

  • Weerkundige

    Mag je wel vaste lely monteur mee leveren

Of registreer je om te kunnen reageren.