Rundveehouderij

Nieuws 2193 x bekeken 5 reacties

Slachtbedrijf Dokkum zoekt leveranciers

Dokkum – Slachtbedrijf Dokkum voert een wervingscampagne onder 2.500 boeren om te bepalen of er voldoende animo is voor rundvlees uit de streek waarbij koeien in de wei lopen en boeren aan natuurbeheer doen.

Dat vermeldt de nieuwsbrief Waddengoud. Tot nu toe brengen een aantal boeren en een slachthuis Texels weiderundvlees onder het Waddengoud-keurmerk op de markt. Dit vlees komt vooral terecht bij restaurants en niet bij de supermarkten. Reden voor slachthuis Dokkum om een rundvleesproduct uit de streek neer te zetten dat voor een groter publiek beschikbaar is. Waddenvlees is vlees dat uit het Waddengebied komt, van zowel de Waddeneilanden als de Waddenkuststrook tot 25 kilometer landinwaarts.

Boeren die willen leveren wordt een plus van 15 cent per kilo rundvlees beloofd.

Laatste reacties

 • koestal

  ze halen vast geen koeien meer van staatsbosbeheer uit Zeeland zoals vorig jaar,die gewond aankwamen door dat ze elkaar verwonden met de hoorns in de veeauto

 • Elevage

  ik vind dit een goed plan!! Succes jongens

 • info479

  -/- 0.20 + 0.15 = -/- 0.05 !!

 • B den Besten

  @Info479 waar baseer jij dat op

 • Fermer

  Als je 0.15 cent de kilo meer beurt, en een koe levert gemiddeld 400 kilo geslacht gewicht op, dan praat je over een meerprijs van 60 euro per koe. Daar moet je hem voor geweid hebben (hoeveel dagen en hoe lang per dag?), daar moet je natuurbeheer voor doen. Verder lees ik op de site van Waddengoud, waar Harm Evert Waalkens de voorzitter is van de raad van toezicht, dat de producent ook een bepaald percentage van de omzet van hun streekproduct moet afdragen. Reken maar uit je winst.
  Voor wie dit wil en de ideale omstandigheden ervoor heeft is het misschien interessant.
  Wij hebben hier in Frankrijk de ervaring met het produceren van Label-Rouge kippen, dat als je levert onder dat label en hun veranderen de voorwaarden ondertijds en je hier niet in meegaat, je niets te vertellen hebt, je hebt een contract. Of Waddengoud met contracten werkt weet ik niet, maar onze ervaring is dat iedereen eromheen geld verdient aan jou mooi geproduceerde product met meerwaarde, maar dat de boer dit nog maar moet afwachten, hoe mooi ze het je ook vertellen van tevoren. Succes ermee.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.