Rundveehouderij

Nieuws 1564 x bekeken 2 reacties

Project 'Robot en Weiden' voor meer weidegang

Zoetermeer – De Duurzame zuivelketen start een nieuw project met de naam 'Robot en Weiden'. Het doel is melkveehouders te stimuleren om hun melkkoeien te weiden en kennis en ervaring op te doen over de combinatie robotmelken en beweiding.

Voor de zuivelketen is behoud van weidegang van koeien belangrijk, maar tegelijkertijd constateert ze dat voor bedrijven met een melkrobot weidegang in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend is. Toch zijn er genoeg bedrijven die weidegang en robotmelken succesvol combineren, zo stelt de Duurzame Zuivelketen.

In het project wordt gekeken naar beweidingssystemen die passen binnen de bedrijfsvoering van individuele bedrijven. Daarbij krijgen ze ondersteuning via onder meer workshops van Stichting Weidegang, Wageningen Livestock Research en ketenpartners. Zo kan een passend weideplan opgesteld worden voor weideseizoen 2015. De looptijd van het project is anderhalf jaar. Veehouders kunnen zich aanmelden via hun zuivelonderneming.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Een adviseur heeft makkelijk praten, zijn loon loopt gewoon door. Ze zullen de boer aan een beweidingsplan helpen en daarbij adviezen geven maar het risico en het extra (avond)werk is voor de melkveehouder. En wat is een adviseur? Iemand die gaat kijken bij een boer die wat weet of kent wat een ander niet weet of kent en dat gaat hij dan adviseren voor een bedrag waar je bang van wordt. Als ze bij bv lely iets weten of kennen dan komt niemand dat te weten tenzij betalen. Boeren moeten hun kennis niet weggeven aan hun adviseurs maar verkopen.

  • ...............

    mee eens

Of registreer je om te kunnen reageren.