Rundveehouderij

Nieuws

Prijs melkquotum in Denemarken hoger

Aarhus- De melkquotumprijs in Denemarken is met nog krap elf maanden productiebeperking te gaan gestegen. De vraag naar productierechten bleek duidelijk groter dan het aanbod.

Bij de meironde van de quotumbeurshandel werd volgens de voorlopige berekeningen van de beurscommissie tussen 14,6 cent en 15,1 cent betaald om een kilo met een vetpercentage van 4,36 procent te mogen melken. Dat is een hogere prijs dan op de voorlaatste handelsdag in februari toen 13,6 cent werd gegeven. Ook in vergelijking met mei vorig jaar (5 cent) hadden de veehouders meer over voor de productierechten. Voor de beëindiging van de quotering per 31 maart volgend jaar zijn er nog twee beursrondes, namelijk in augustus en november.

Of registreer je om te kunnen reageren.