Rundveehouderij

Nieuws 1822 x bekeken 3 reacties

Niet meer lang op kantoor dankzij Google Glass-bril

Lunteren – Met een Google Glass-bril op zijn hoofd insemineert Teunis van de Zandschulp een van zijn koeien. Voor de Lunterse veehouder is de nieuwste computertechnologie geen science-fiction meer, maar nog wel experimenteel.

Zijn zus Klasien heeft een veehouderij-app geschreven die het mogelijk maakt om tijdens het insemineren, of tijdens het melken of voeren, alvast de administratie te doen. Via de bril wordt het managementsysteem bijgehouden met behulp van stemcommando’s, terwijl de handen vrij zijn voor het werk.

 

Foto: Tamara Reijers

Laatste reacties

 • John*

  wanneer komt dit voor de zeugenhouderij?? zie nu al zoveel mogelijkheden met die bril.. zeker met het administreren van het antibiotica gebruik en in de dekstal!

 • koeboertje

  Je kunt geen twee dingen tegelijk doen ,zonder fouten te maken lijkt mij.

 • teunisvdz

  Je vertelt de bril ook alleen dat je koe X met stier Y geïnsemineerd hebt, niet dat je gelijk de gecombineerde opgave aan het invullen bent ofzo. :-)
  Als je de handeling klaar hebt is gelijk het administratieve gedeelde ook gebeurt. Net zo als bij een behandeling bijvoorbeeld, terwijl je de spuit vol trekt heb je gelijk het middel en de hoeveelheid doorgeseind naar het management programma. Dus op het moment dat je de spuit leeg drukt ben je ook helemaal klaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.