Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

MKZ-dreiging Europa neemt toe

In Turkije neemt het aantal meldingen van het mond- en klauwzeer (MKZ), wat zorgt voor zorgelijke gezichten in Europa.

Met het vakantieseizoen voor de deur en de nodige toerisme dat dit met zich meebrengt neemt het risico op insleep van deze ziekte toe. Sinds het begin van 2014 zijn er in Turkije 32 nieuwe gevallen van MKZ aangetroffen.

Theo Mantel van de Vereniging van Duitse dierenartsen (BTK) geeft aan dat de situatie zeer serieus wordt genomen. De BTK benadrukt daarom dat reizigers van Turkije naar Europa geen levensmiddelen mee moeten nemen. Doordat er niet tegen MKZ wordt geënt, kan insleep van de dierziekte in Europa volgens de BTK voor een catastrofe zorgen. De BTK ziet het reizen van mensen als primaire besmettingsbron. Ook  moet er op gelet worden dat vrachtwagens uit Turkije gedesinfecteerd worden.

Dit meldt de Duitse nieuwssite vetion.de.

Laatste reacties

  • japke33

    hopelijk hebben ze in Nederland dit keer alles goed geregeld, voor het geval er hier wel MKZ uitbreekt.

  • floseman1

    reis verbod in stellen want als we het hier krijgen hebben wij het gedaan want wij slepen met dieren en gaan niet op vakantie

Of registreer je om te kunnen reageren.