Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Informatieuitwisseling melkvee- en kalverhouderij

Doetinchem - De melkvee- en vleeskalverhouderij werken aan een uitwisselingssyteem voor informatie over kalveren.

Dit melden Toon van Hoof, portefeuillehouder diergezondheid bij LTO en Henny Swinkels, directeur Corporate Affairs bij VanDrie Group naar aanleiding van het Vee&Logistiekcongres op 23 mei. Van Hoof ziet graag dat melkveehouders gegevens van de door hen geleverde stierkalveren vanuit de kalverhouderij wordt terug gekoppeld: "Het is voor veehouders een opsteker en stimulans als ze weten dat het kalf het bij de mester goed blijkt te doen." Een volgende stap is wat Van Hoof betreft een extra bedrag voor zo'n kalf. Swinkels ziet het voorstel van LTO wel zitten. Als eerste wil de kalverhouderij het project rond de monitoring van de biestgift opzetten. Swinkels vindt het in ieder geval nog te vroeg om aan de terugkoppeling van gegevens een financiële consequentie te koppelen. "Een extraatje voor goede kalveren stimuleert beide partijen, zowel de melkveehouder als de kalverhouder. Maar hoe objectief te meten en communiceren dient nog uitgebreid te worden onderzocht."

Eén reactie

  • daantje

    weer iemand die wil bazen op andermans erf

Of registreer je om te kunnen reageren.