Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Genomics ook toepasbaar voor Wagyu-selectie

Australië –In Australië is een nieuwe test beschikbaar die bijdraagt aan de inschatting van de genetische aanleg van Wagyu-runderen. Dat meldt The Cattle Site.

De test komt per direct ter beschikking van de leden van de Australian Wagyu Association. Uit verzamelde data van karkassen kon in samenwerking met de Animal and Genetics Breeding Unit een genetisch profiel vastgesteld worden waarbij via DNA volgorde te voorspellen is of een karkas een hoge of juist een minder hoge waarde heeft.

Door de test te gebruiken kunnen de dieren met potentieel waardevolle karkassen langer gevoerd worden met als doel de aanzet van het fijne, gemarmerde vlees. Dieren met minder waardevolle karkassen zullen korter gevoerd worden zodat er niet te veel tijd en voer in het dier gaat zitten. Dit moet de winstgevendheid van de Wagyu-opfok en afmestbedrijven aanmerkelijk kunnen verbeteren.

Eén reactie

  • joannes

    Kunnen ze deze selectie methode niet voor de conceptie toepassen? Dat is nog efficiënter!

Of registreer je om te kunnen reageren.