Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

FrieslandCampina Romania concentreert kaasproductie in Baciu

Amersfoort - FrieslandCampina Romania gaat de kaasproductie concentreren in Baciu. Zo wordt de kaasproductie van drie locaties teruggebracht naar één locatie. De kaasproductie in Carei en de kaasverpakkingsactivitieiten in Targu Mures moeten uiterlijk januari 2015 zijn overgeplaatst naar Baciu. De fabriek in Baciu draait op dit moment op minder dan 30 procent van de capaciteit.

FrieslandCampina Romania is vanwege moeilijke marktomstandigheden, met name ontoereikende consumentenbestedingen, genoodzaakt deze maatregelen te treffen. De laatste vijf jaar is de consumptie van zuivelproducten in Roemenië met zes procent per jaar gedaald. Met de verplaatsing van de kaasproductie kan het bedrijf efficiënter produceren. De besparingen die de herstructurering oplevert, worden geïnvesteerd in het merk Napolact en in technologie en productinnovatie.

Eén reactie

  • koestal

    Roemenie lijkt mij een moeilijk land voor veehouders en zuivelproducenten

Of registreer je om te kunnen reageren.