Rundveehouderij

Nieuws 706 x bekeken 1 reactie

Finnen melken 12 procent onder quotumplafond

Helsinki - De Finse melkveehouderij molk in het afgelopen quotumjaar 12 procent onder het plafond. Dat constateert de landbouwstatistische dienst. Wel werd volgens de dienst 3 procent meer melk geleverd dan in 2012/'13, toen de productie gerekend vanaf de millenniumwisseling een dieptepunt bereikte.

De leveranties belandden afgelopen jaar op een totaal volume van ruim 2,42 miljard liter. Gemiddeld per bedrijf werd 244.000 liter geleverd. Het aantal melkveehoudende bedrijven nam ten opzichte van het voorafgaande quotumjaar af met 5 procent naar 8.700.

Eén reactie

  • koestal

    ze krijgen wel de hoogste melkprijs van de EU,dan hoef je misschien ook niet zoveel te leveren

Of registreer je om te kunnen reageren.