Rundveehouderij

Nieuws

Duitse melk in 2013/'14 erg mager

Bonn - In Duitsland is het melkquotum in 2013/'14 overschreden met 1,5 procent, maar het vetgehalte was met gemiddeld 4,1 procent historisch laag. Dat meldt zuivelbureau ZMB. Volgens deze instantie pakt daardoor waarschijnlijk ook de vetcorrectie lager uit.

Het vetpercentage was nog iets lager dan in 2011/'12 dat tot dusver recordhouder was, namelijk met een 'score' van 4,13 procent. Wat de melkveehouders die te veel hebben geleverd moeten betalen voor de overschrijding zal pas eind juni duidelijk zijn, als de verevening is uitgevoerd. De melkproductie kwam in het krap twee maanden geleden beëindigde voorlaatste quotumjaar concreet uit op 30,67 miljard kilo ofwel 3,2 procent meer dan in 2012/'13.

Of registreer je om te kunnen reageren.