Rundveehouderij

Nieuws 12 reacties

Dijksma wil kalversector tegemoet komen in GLB

Den Haag - Het is niet de vraag óf de kalverhouders worden geholpen bij de verandering van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) maar hoe we dat gaan doen.

Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken tijdens een debat in de Tweede Kamer. CDA-Kamerlid Jaco Geurts vroeg Dijksma om de afbouw van de steun aan de kalverhouderij en de zetmeelaardappelteelt te verzachten via steun uit de tweede pijler (plattelandsbeleid) van het GLB. Geurts wijst erop dat andere landen deze sectoren ook extra ondersteunen nu de steun aan deze sectoren sterk daalt. 
Dijksma verwacht nog deze maand duidelijkheid te kunnen geven over de nationale invulling van het GLB.

Laatste reacties

 • Fermer

  Ongeoorloofde staatssteun? Een - twee - drietje met Jaco Geurts - Ger Koopmans - Henny Swinkels, lekker lobbyien en zo blijft Jan wel in de top!

 • wvb

  Ik proef jaloezie van een mrij dankzij steun brengt jou kalf en melk meer op hou aub op met emmeren

 • ...............

  T'is verkiezingstijd, na morgen weet ze weer nergens van.

 • Elevage

  tegemoetkomen......... sinds wanneer staat dat op haar agenda??

 • bono

  belachelijk om van drie te sponseren hij verdiend elke week al een miljoen

 • edwin29

  Er zijn ook jonge ondernemers die blij zijn dat ze het hoofd in de kalversector boven water houden (helaas met premie)omdat het hard nodig is! en laten we elkaar het licht in de ogen en de winst gunnen. En helaas gaat er dan ook een gedeelte naar de multi-nationals, Maar dat is andere sectoren/mkb bedrijven helaas niet anders.

 • Fermer

  @gustav29, zeker gun ik jou een goed inkomen met je werk, en liever met de opbrengst daarvan dan dmv de nu nog nodige premie. Liever zie ik een landbouw met eerlijke prijzen en een gelijk speelveld, maar dan verliest de overheid z'n grip op ons en dat laten ze niet gebeuren.
  En @ wvb, wat zegt ie dan?.....Goed zo, braaf en nu af.

 • hietkamp

  Oke, wij zijn vast 1 van de weinige boeren die er op vooruitgaan met de hectare toeslag, omdat we nu geen mais premie hadden. Dus dan wil ik bij deze direct volledige bedrag ontvangen en geen overgangsregeling. Als we nu toch uitzonderingen gaan maken.

 • boerJohan

  Ik ben sinds kort kalverhouder, dus hoop ik dat ze het budget opnieuw verdelen over àlle kalverhouders. Zo ontstaat een gelijk speelveld. Geen voorrecht omdat je in het verleden al kalveren had (en nu misschien niet meer).
  Toeslagrechten weer terug veranderen naar slachtpremie lijkt mij een goede oplossing!

 • Jan van het Zand

  Tis wat. Je bent geen ondernemer, maar werkt wel altijd al in de landbouw. En de eerste cent subsidie moet nog worden ontvangen. En dan zijn er ook nog landbouwende ondernemers die ook nog nooit een cent subsidie hebben ontvangen. Hoe doen die mensen dat? Dat wil niet zeggen, dat de subsidie op het inkomen onterecht is in de landbouw. Immers, ze krijgen te weinig voor hun producten, terwijl de mensen buiten de landbouw via de politiek wel allerlei kostenverhogende eisen stellen aan de landbouw.

 • kloefer

  dijksma ge bent een dikkop

 • koestal

  het is nog verkiezingstijd !

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.