Rundveehouderij

Nieuws

Britse melkprijzen lager

Londen – Nadat de toon was gezet door Arla UK, dat in navolging van het moederbedrijf de melkprijs met 1,5 cent per liter verlaagde, hebben ook de andere grote en kleine Britse zuivelbedrijven de melkvergoeding omlaag gebracht.

Bij Muller-Wiseman komt de verlaging uit op bijna twee cent per liter, wat volgens die zuivelaar wordt veroorzaakt door een grote aanvoer in combinatie met lagere prijzen op de wereldmarkt. Voor boeren die via dat bedrijf aan supermarkt Tesco leveren blijft de op een kostprijsindex gebaseerde melkprijs echter onveranderd. Verder verlaagt Dairy Crest haar melkvergoeding met ruim een halve cent per liter en gaat de melkprijs bij kleinere verwerkers als Wyke Farms en Payne Dairies met 0,6 tot een volle eurocent omlaag.

Of registreer je om te kunnen reageren.