Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Superzuur om melkzuur te beperken

Zeewolde - Melkveehouders met een te hoge zuurtegraad van het melkvet, kunnen die zuurtegraad weer binnen de perken brengen met behulp van humuszuur en fulvinezuur. Door jaarlijks zo'n 25 euro per koe uit te geven aan deze middelen als voeradditief, zouden duizenden euro's aan extra melkgeld verdiend kunnen worden. Dit stelt een distributeur van het product in Zeewolde.

Het gebruik van de plantaardige zuren zou ook het celgetal in melk verlagen en de voederconversie verhogen. Het product is volgens de importeur GMP-gecertificeerd.

Humuszuur en fulvinezuur doen ook veel opgeld in de humane voeding, waar ze worden geassocieerd met de zogenoemde superfoods. Anderen prijzen de middelen aan als gezondheidsbevorderende middelen, zowel voor mens als dier.

Het voorkomen van een kwaliteitskorting op het melkgeld of het binnenhalen van een kwaliteitsbonus vanwege een goede vetzuurtegraad kan melkveehouders overigens wel veel geld opleveren.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Er is toch verschil tussen de verschillende melksystemen. Sommige robotsystemen zijn dusdanig opgebouwd dat de zuurgraad van het vet onmogelijk laag kan liggen. Er zijn echter ook merken die probleemloos rond 0,3 draaien. Ditzelfde geldt overigens ook voor traditionele melksystemen. Het heeft veel te maken met de plek van de melkpomp en de uitvoering van de melkopvoer.

 • koeboertje

  Probleem van de melkinstallatie en een derde partij denkt hier weer een oplossing voor te kunnen slijten aan naive boeren !

 • Zuperboer

  Mijn idee

 • pietjeeigenwijs

  Je kunt nieuwe dweilen kopen bij de vleet! wat effectiever is De KRAAN te sluiten! Begin bij het begin en zorg er voor dat je zo min mogelijk steken laat vallen!

Of registreer je om te kunnen reageren.