Rundveehouderij

Nieuws 9 reactieslaatste update:22 apr 2014

Stevige nabetaling van €3,05 bij Bel Leerdammer

Schoonrewoerd - Particuliere kaasproducent Bel Leerdammer keert over 2013 een contante nabetaling uit van €3,05 per 100 kilo. Dit heeft de onderneming bekend gemaakt.

Dankzij dit hoge bedrag komt de totale contante melkprijs van Bel Leerdammer net iets uit boven de contante melkprijs van FrieslandCampina. Volgens berekening van Boerderij ontvangt een leveranciers van Bel Leerdammer bij een jaarleverantie van 7 ton melk €38,41 aan voorschot. Inclusief 50 cent weidepremie en €3,05 nabetaling komt de totale melkprijs uit op €41,96. Dit is de prijs exclusief btw en na aftrek van 5 cent heffing voor het Productschap Zuivel.

Bij FrieslandCampina komt de contante melkprijs op dezelfde condities uit op €41,77 per 100 kilo. Bij dit bedrijf ontvangen de leden echter ook nog €1,23 per 100 kilo uitgekeerd op een geblokkeerde ledenrekening.

Cono betaalt €39,16 aan voorschot en €1,75 aan premies voor weidegang en Caring Dairy, plus nog €1,78 aan nabetaling. Daarmee komt de totale contante prijs uit op €42,69. DOC betaalt volgens hetzelfde principe een totale melkprijs uit van €38,06 aan voorschot, plus 50 cent weidepremie en €1,71 nabetaling, wat het totaal brengt op €40,27 per 100 kilo.

De particulieren Nemelco en Hochwald betalen respectievelijk €42,21 en €41,37 per 100 kilo uit. In deze bedragen is ook 50 cent weidepremie verrekend.

Laatste reacties

 • tinus888

  De particulieren Nemelco betalen achtereenvolgens €42,21 en €41,37 per 100 kilo uit. ???......wie is die andere particulier?

 • gjh

  ze hebben nog al wat goed te maken. gezien dat ze het laatste jaar slecht betaalde !!!

 • evert-jan

  en dat hebben ze nu gedaan dan gjh

 • Heetstro

  Het hele jaar gewerkt met boeren geld.
  Goed dat het wel betalen.

 • richard3

  De conclusie is dus dat DOC de laagste melkprijs uitbetaalt van Nederland. Vind je DOC-leden niet een beetje zielig, Klaas? Volgens jouw berekeningen kunnen ze beter overstappen naar een andere afnemer, dat scheelt toch bijna een Mercedes. De vraag aan Klaas is, waarom gebeurt dat dan niet massaal? Een aantal zijn inderdaad naar A-ware, dat klopt. Maar ik heb toch steeds mijn twijfels bij jou berekeningen, het gaat beter dan jij denkt, alhoewel we niet in de toekomst kunnen kijken...

 • alco1

  Het is toch van de zotte, dat je door allerlei bij en nabetalingen, discussies krijgt over wat er nu werkelijk uitbetaald wordt.

 • dayo

  en volgens mij komen er ook weer ik dacht rond de 20 nieuwe leden/leveranciers bij doc dit nieuwe jaar, als het zo slecht was snap ik dat helemaal niet waarom je daar gaat leveren, overgens ben ik ook al 17 jaar doc lid, dus ook goede tijd mee gemaakt qua melkprijs, we hebben een prachtige fabriek en wordt nu ook andere strategie uit gevoerd, dus moet gewoon beter gaan en nieuwe directeur, heb ik ook beter gevoel over dan met jannes, maar FC verliest al jaren op kaas en haalt de melkprijs in china, en DOC kan er nog steeds mee verdienen!!!!

 • peter1939

  juust, als je de melkprijs laag houd verdien je eraan.....

 • wmeulemanjr1

  leuke fooi.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.