Rundveehouderij

Nieuws 1455 x bekeken 3 reacties

SBK krijgt startkapitaal van PVV

Zoetermeer - Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees heeft ingestemd met een subsidie van 537.250 euro voor de Stichting Branche-organisatie Kalversector (SBK).

Veehandelsvertegenwoordiger Piet Thijsse in het PVV-bestuur sprak zijn twijfels uit over de representativiteit van de SBK. "De veehandel heeft geen invloed in de nieuwe organisatie", aldus Thijsse. PVV-voorzitter Joop Atsma verwees naar de SER. Die zal daar een oordeel over uit moeten spreken.

De SBK wil erkend worden als branche-organisatie, volgens de nieuwe regels van het EU beleid. De stichting wil een aantal publieke taken en bevoegdheden van het PVV over gaan nemen. Te denken valt aan monitoring kritische stoffen, antibiotica, slachting en weging en IKB kalveren.

Laatste reacties

 • Heijdravleesvee

  Zou het PVV ook zoveel geld over hebben voor de sector die de afgelopen jaren veruit de grootste bijdrage heeft geleverd aan de inkomstenkant van de sectie Rundvee binnen het PVV, namelijk de NL roodvleessector????

  Helaas is het opzetten van een producenten/brancheorganisatie voor de roodvleessector nog steeds niet tot stand gekomen ....

  De verklaring die altijd maar wordt verdedigd: het is zo'n kleine sector', mag toch niet als excuus worden gebruikt om de belangen van ruim 4.000 vleesveehouders dan maar niet te verdedigen!!!

 • mldijkstra

  Heel verrassend, die voorgestelde nieuwe voorzitter.

 • steenbok1

  Heijdra, hoeveel professionele vleesveehouders zijn er in nederland?

Of registreer je om te kunnen reageren.