Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Ruim 8 procent Duitse veehouders wil nieuw voersysteem

Viersen- Ruim 8 procent van de melkveehouders in Duitsland wil investeren in een nieuw voersysteem. De voorkeur gaat daarbij in ruime meerderheid (67,1 procent) uit naar getrokken voermengwagens.

Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek van AgriDirect onder 20.000 ondernemers in heel Duitsland. Krap 14 procent gaat kiezen voor een zelfrijdende voermenger en 7,5 procent voor een automatisch systeem. Deze laatste systemen zijn vooral in trek bij de grotere bedrijven met tweehonderd of meer koeien. Deze bedrijven zijn ook de bedrijven met de meest ambitieuze investerignsplannen. Bijna een derde van de melkveehouders met tweehonderd koeien of meer werkt trouwens al met een zelfrijdende voermengwagen.

Bij bedrijven met zeventig tot honderd koeien staan automatische voersystemen het hoogst op het verlanglijstje.

Momenteel werkt volgens AgriDirect ruim 62 procent van de melkveehouders met een veestapel van minstens dertig koeien met een voermengwaren of een automatisch voersysteem. De getrokken wagens hebben op het ogenblik een marktaandeel van bijna 87 procent en dat product blijft gezien de uitslag van het onderzoek in opmars.

Eén reactie

  • koestal

    zijn wel te koop

Of registreer je om te kunnen reageren.