Rundveehouderij

Nieuws

Oost-Europese zuivel lijdt onder spanning Oekraïne

Warschau - Zuivelbedrijven in Polen en Oekraïne worden zwaar getroffen als gevolg van de politieke spanningen rondom Oekraïne.

Het Litouwse Rokiskio Suris exporteert nog, maar vreest eveneens verdere gevolgen van de spanningen.

Zeer zwaar getroffen is Milkiland, een Oekraïens bedrijf, genoteerd aan de beurs in Warschau en statutair gevestigd in Amsterdam. Het heeft fabrieken heeft in Oekraïne, Polen en Rusland. Het zag de aandelenkoers over het eerste kwartaal van 2014 met 40 procent dalen, fabrieken in Oekraïne werden geblokkeerd door de Russen en ook de overige export naar Rusland stagneert. Ook het Poolse Mlekovita en Hochland Polen kregen te maken met Russische blokkades. Rokiskio exporteert nog wat het kan, maar ziet de verdiensten wegslinken door de gekelderde roebelkoers.

Of registreer je om te kunnen reageren.