Rundveehouderij

Nieuws

Omzetgroei Franse kaasgroep Bongrain

Parijs – Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Bongrain – van onder meer Paturain en Rambol – heeft de omzet in het eerste kwartaal met bijna 8 procent zien toenemen naar 1,104 miljard euro. De kaasdivisie droeg daaraan 639 miljoen euro bij, een groei met 3,5 procent, terwijl de verkopen bij de overige zuivelactiviteiten met bijna 15 procent toenamen tot 492 miljoen.

Een deel van de omzetgroei is te danken aan een reeks overnames zoals van de Franse zuivelcoöperatie Terra Lacta. Aan de andere kant hebben ongunstige wisselkoersverhoudingen de cijfers ongunstig beïnvloed. Bongrain tekent verder aan dat de resultaten de eerste weken van 2014 onder druk hebben gestaan doordat de hogere melkprijzen alleen met vertraging aan de afnemers doorberekend kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.