RundveeNieuws

NVWA gaat voersector beter volgen

Utrecht – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat diervoerbedrijven preciezer controleren op de juiste etikettering van producten, op de risico’s van kruisbesmetting/versleping en op de dioxinemonitoring.

Dit stelt de NVWA in reactie op een Europese inspectiemissie, die gericht was op het gebruik van vetten in de veevoerbranche.

De inspecteurs van de Europese FVO (Food and Veterinary Office) constateerden dat de NVWA bij haar controle en toezichtswerk scherper moet letten op de risico’s van kruiscontaminatie (bijvoorbeeld van gemedicineerd en niet-gemedicineerd voer), het gebruik van vetten die niet voor veevoer zijn bedoeld, maar alleen geschikt zijn als technisch vet, en de controle op dioxine-risico’s. Ook moet de NVWA volgens het FVO beter registreren, onder meer wat precies is gecontroleerd bij bedrijven en of procedures goed zijn gevolgd of niet. De NVWA stelt deze zaken te zullen oppakken, en dat die worden meegenomen in het verbeterplan van de organisatie, dat eind vorig jaar is bekend gemaakt.

Beheer
WP Admin