Rundveehouderij

Nieuws 1138 x bekeken 1 reactie

Milcobel handhaaft voorschot maart

Kallo - Milcobel handhaaft de voorschotprijs voor maart op hetzelfde niveau als die voor februari. Dat komt neer op een gemiddelde prijs van €42,31 per 100 kilo, meldt de coöperatie.

Met deze voorschotprijs is het de achtste opeenvolgende maand dat de reële melkprijs zich ruim boven de 40 euro per 100 liter ligt, zo wordt gesteld. Deze prijs geldt voor een bedrijf met 500.000 liter melk op jaarbasis, met een vetgehalte van 43 gram en een eiwitgehalte van 34 gram per liter en dat voldoet aan alle geldende kwaliteitsnormen.

Deze melkprijs weerspiegelt volgens Milcobel het resultaat van zowel de melkverwerking als van de vermarkting van zuivelproducten. De coöperatie is zich ervan bewust dat de melkprijsbeslissing genomen is "binnen een voelbaar wijzigende  marktomgeving, waar de prijzen onder druk komen te staan".

Eén reactie

  • koestal

    houden zo,klasse !

Of registreer je om te kunnen reageren.