Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Melkprijs DMK iets onder Duits gemiddelde

Zeven - Zuivelconcern DMK heeft vorig jaar een melkprijs uitbetaald van 37,3 cent per kilo en bleef daarmee 0,2 cent achter bij het landelijk gemiddelde in Duitsland. Dat constateert TopAgrar aan de hand van zijn melkprijsbarometer.

De qua melkplas grootste Duitse verwerker boekte volgens voorlopige door TopAgrar op regionale leveranciersvergaderingen opgetekende cijfers afgelopen jaar een omzet van 5,3 miljard euro tegen 4,4 miljard in 2012. De winst verdubbelde van 21 miljoen naar 41 miljoen euro. Van de omzet werd 37 procent op buitenlandse markten gerealiseerd. DMK profiteerde bij de export vooral van groeiende vraag in China. Het concern publiceert zijn definitieve jaarverslag doorgaans pas in juni. Corr

Eén reactie

  • jdsnel1

    als de winst verdubbelt is, dan is er nog rek.. In slechtere tijden hopenlijk een hogere melkprijs dan de buren...

Of registreer je om te kunnen reageren.