Rundveehouderij

Nieuws

Meer winst voor Chinese Bright

Shanghai – Bright Dairy & Food heeft in 2013 een nettowinst geboekt van 406 miljoen yuan, 30 procent meer dan een jaar eerder.

De omzet van de Chinese zuivelgigant steeg 18 procent tot 16,3 miljard yuan, oftewel 1,9 miljard euro. Bright Dairy & Food profiteerde van een sterke vraag naar zuivelproducten in China die hogere grondstofkosten uiteindelijk meer dan compenseerde.
De winst is minder dan analisten hadden verwacht. In China viel de melkproductie terug waardoor de prijs voor melk opliep en het bedrijf dus meer moest betalen voor grondstoffen. De Chinese overheid probeert sinds het melamineschandaal met vervuilde babyvoeding in 2008 de sector te moderniseren en promoot fusies. Moederbedrijf Bright Food Group is in gesprek over overname of samenwerking met de Israëlische zuivelcoöperatie Tvuna.
Bright Dairy & Food is deels beursgenoteerd maar voor het grootste deel in handen van Bright Food Group, een staatsconglomeraat. Het bedrijf concurreert met name met Yili, Mengniu en Wahaha.

Of registreer je om te kunnen reageren.