Rundveehouderij

Nieuws 2442 x bekeken 8 reacties

FrieslandCampina vergroot financiële armslag

Amersfoort - FrieslandCampina heeft een nieuwe 'revolving credit facility' (RCF) van 1,5 miljard euro afgesloten.

Deze kredietfaciliteit heeft een looptijd van vijf jaar (met de mogelijkheid tot verlenging van twee maal 364 dagen) en komt in de plaats van de kredietfaciliteit van 1 miljard euro, die in augustus 2015 zou aflopen.

Er was sprake van overtekening en onder de twintig deelnemende banken aan de syndicaatslening van FrieslandCampina zitten zes nieuwkomers.

De extra kredietruimte is volgens FrieslandCampina "meer in overeenstemming met de situatie waar het bedrijf nu in verkeert". Daarbij wordt verwezen naar de vele internationale markten waarop FrieslandCampina nu actief is. Of er een concreet doel is gediend met het extra geld wil FrieslandCampina niet zeggen.

Laatste reacties

 • tinus888

  weer een half miljard erbij

 • joannes

  Nu het nog goedkoop lenen is! Laten we hopen dat ze er iets nuttigs mee doen! Iemand die iets moet bedenken om dat geld aan nuttig werk te zetten kan zich snel vergissen. Andersom heeft meestal de rendement test al een aantal keer doorlopen voordat er een verplichting voor wordt op genomen.

 • koestal

  FC bulkt zelf van het geld,dit zijn ze waarschijnlijk zelf helemaal niet nodig

 • farmerbn

  Is het waar dat RFC geen oranje kaas meer kan verkopen in Rusland?

 • hookwood

  @koestal waarop baseer je dat RFC bulkt van het geld?

 • wmeulemanjr1

  Als de melkveehouder wat meer aan lening heeft dan moet de melkfabriek natuurlijk niet achterblijven en ook heel veel lenen voor de compleet opgeblazen situatie omtrent 2015 en de voorspelde toename van zuivelconsumptie.

 • koeboertje

  RFC gaat een voorschot op de prestatietoeslag dit jaar eenhalf jaar eerder aan de leden uitbetalen, ze hebben dus geluisterd naar de wensen
  van de leden!
  Vandaar de behoefte van extra krediet,maar maakt het uit of de leden de rente betalen of de coöperatie?

 • groot boerdam

  Laten ze maar uitkijken anders gaat ze het net zo als bij vion.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.