Rundveehouderij

Nieuws

Duitse melkquota nogmaals duurder

Berlijn - De melkquotumprijzen in Duitsland zijn op de dinsdag afgewikkelde aprilronde van de quotumbeurs nogmaals hoger uitgevallen. In het veruit grootste westelijke handelsgebied steeg de prijs per kilo ten opzichte van de voorlaatste ronde in november met 1 cent naar 8 cent. In het oosten werd eveneens 1 cent meer betaald, waardoor de investering om 1 kilo te mogen melken uitkwam op 5 cent.

Tegen de achtergrond van de quotumoverschrijding in het 31 maart afgesloten zuiveljaar 2013/14 is de stijging volgens een commentaar van het Deutsche Bauernverband (DBV) niet verwonderlijk. Toch hebben de veehouders bezonnen gereageerd. "Niettemin staat de quotumprijsontwikkeling haaks op de 'zachte landing' die  door de politiek wordt beoogd", vindt de bond. Overigens ging dinsdag slechts 274,5 miljoen kilo in andere handen over. Dat komt neer op 0,82 procent van het Duitse quotum van ruim 30,3 miljard kilo. Voor het einde van de quotering op 31 maart volgend jaar worden nog twee beursrondes gehouden, in juli en november.

Of registreer je om te kunnen reageren.