Rundveehouderij

Nieuws

Atlantic blijft NVI-koploper

Wageningen - Delta Atlantic voert opnieuw de zwartbonte stieren, gerangschikt op NVI, aan in de vandaag gepubliceerde stierenlijst. Bij de roodbonten blijft Camion van de Peul lijstaanvoerder

Vooral omdat Atlantics productiefokwaarde stijgt, blijft hij een kleine voorsprong houden op veelvuldig stiervader Snowman. Nieuwkomer Midwolder Goldmar van CRV, heeft de zeer succesvolle afstamming Goldwyn x OMan, en staat op plaats drie. Ki Total zat met spanning te wachten op Ven Dairy Wonder. Deze Shottle-zoon uit een Goldwyn-moeder had een erg hoge buitenlandse genomic fokwaarde. Nu komt hij in Nederland door op plaats vier met 115 voor totaal exterieur. Sowieso liggen de exterieur fokwaarden op een zeer hoog niveau. Op basis hiervan mag verwacht worden dat de koeien veel beter in exterieur worden de komende jaren.

Ook de Levensduur is ongekend hoog van want maar liefst 22 stieren hebben een fokwaarde van 700 dagen of hoger.

Bij de Roodbonten is Ettaregge Brooklyn (Mr. Burns x Kian) de runner up met zeer complete vererving. De hoornloze Laron P staat op de derde plek. Brooklyn en Laron P zijn beide stieren die een eerste fokwaarde krijgen op basis van Nederlandse dochters. Bij de MRIJ-stieren zijn er geen nieuwe stieren die hoog op de NVI-lijst doorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.