Rundveehouderij

Nieuws 969 x bekeken 1 reactie

Arla start kaasproductie Rusland

Kalacheevsky - Arla is in Rusland begonnen met de kaasproductie.

In de stad Kalacheevsky werd de door Arla compleet gerenoveerde kaasfabriek van samenwerkingspartner Molvest Group in bedrijf gesteld. De productiecapaciteit is 8.000 ton per jaar. Molvest levert daarvoor de melk terwijl Arla de productie en afzet voor haar rekening neemt. De overeenkomst daarvoor kwam begin 2012 tot stand.

Arla mikt op een forse groei op de Russische markt. Over drie jaar moet volgens de doelstelling een omzet worden gedraaid van 320 miljoen euro. Vorig jaar haalde het van oorsprong Deens/Zweedse zuivelconcern in Rusland een omzet van 114 miljoen euro. Dat was 13 procent meer dan in 2012. Over de vraag of de politieke spanning tussen de EU en Rusland roet in het eten kan gooien laat Arla zich niet uit.

Eén reactie

  • koestal

    als ze die capaciteit willen halen ,zijn ze wel Nederlandse melkveehouders nodig die de kennis en vakbekwaamheid hebben om de daar de melkproductie op te voeren

Of registreer je om te kunnen reageren.