Rundveehouderij

Nieuws 1187 x bekeken 1 reactie

Aantal Franse schapen loopt verder terug

Parijs – Frankrijk telde eind vorig jaar rond de 7,2 miljoen schapen en lammeren, dat is opnieuw 3,5 procent minder dan een jaar eerder.

Bij die terugloop gaat het alleen om dieren voor de vleesproductie, want het aantal melkschapen is juist met 1 procent toegenomen. Door de krimp van het aantal schapen zal de productie van lamsvlees dit jaar ook weer met een procent of 2 afnemen, verwacht de statistiekdienst SSP van het ministerie van landbouw. Bovendien exporteert Frankrijk steeds minder lamsvlees, terwijl ook de invoer gestaag minder wordt. De grootste leverancier, Groot-Brittannië, kan nu tot toe zijn positie op de Franse markt voor lamsvlees nog altijd handhaven maar landen als Spanje, Ierland en ook Nieuw-Zeeland kunnen minder kwijt.

Eén reactie

  • Bloemestein

    vandaar dat de wolven naar Belgiëemigreren.

Of registreer je om te kunnen reageren.