Rundveehouderij

Nieuws 1136 x bekeken 1 reactie

Weer fusie in Franse kaaswereld

Nantes – De Franse zuivelcoöperatie Eurial wil met de kleinere collega Valcrest fuseren. Eurial telt rond de 2.500 leden/producenten en haalt met 1.900 werknemers een omzet van 900 miljoen euro.

Het bedrijf is met het merk Soignon de nummer 1 op de binnenlandse markt voor geitenkaas en is tevens de grootste Franse producent voor mozarella. Valcrest telt op zijn beurt 250 producenten en 214 werknemers en realiseert daarmee een omzet van 50 miljoen euro.

Eurial kondigde begin vorig jaar al een fusie aan met de collega's van Agrial die in de loop van dit jaar verder gestalte moet krijgen. Daarmee zou een coöperatie ontstaan met 5.200 en een jaarlijkse melkverwerking van meer dan 2 miljard liter. Dergelijke fusies en overnames passen in de voortdurende schaalvergroting die in de Franse coöperatieve melkwereld al enige tijd aan de gang is.

Eén reactie

  • koestal

    logische beslissing

Of registreer je om te kunnen reageren.