Rundveehouderij

Nieuws 1562 x bekeken 1 reactie

Vion wil moderniseren in ruil voor heropening

Düsseldorf - Vion is bereid 1,5 miljoen euro te steken in de modernisering van de stilgelegde slachterij in het Noord-Duitse Bad Bramstedt, als de autoriteiten de hervatting van de activiteiten toestaan.

Het vleesbedrijf wil onder meer de verdovingsinstallatie en -procedure verbeteren. Vion is tevens bereid twee erkende en onafhankelijke experts aan te stellen voor de tijdelijke overname van de leiding in de runderslachterij.

Dat aanbod heeft het concern gedaan aan het landbouwministerie van Sleeswijk-Holstein. Dit sloot de slachterij eind februari, omdat bij de inspectie misstanden waren geconstateerd op het gebied van hygiëne en dierenwelzijn. De onafhankelijke tijdelijk aan te stellen experts krijgen alle benodigde volmachten en bevoegdheden en kunnen volgens Vion de garantie bieden dat de bedrijvigheid geheel volgens de regels zal verlopen.

Wel wil Vion de heropening van de slachterij ook via een kort geding bewerkstelligen, maar het bedrijf hoopt het landbouwministerie ervan te overtuigen dat met het moderniseringsaanbod niet op een gerechtelijke uitspraak hoeft te worden gewacht. Voor Vion, dat altijd van de hand heeft gewezen dat er iets mis was in de vestiging Bad Bramstedt, komt het erop aan om zo snel mogelijk weer te kunnen beginnen, want iedere dag dat er niet wordt geslacht kost handenvol geld. Een gerechtelijk oordeel kan pas 24 maart worden verwacht, zo laat het concern weten.

Eén reactie

  • aarthamstra1

    VION ?ZLTO?LTO jaren gelobbyd bij de overheid , gevraagd en ongevraagd de leden van de eerste en tweede kamer voorzien vande (mooiste) adviezen , Die vele slagers/slachthuizen dankzij die (mooie )
    adviezen van VION?ZLTO?LTO de kop hebben gekost . krijgt nu zelf de vruchten van list en bedrog over zich heen .De verliezers boer en burger.

Of registreer je om te kunnen reageren.