Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Veehouder opgepakt vanwege kreupele dieren

Reimerswaal - Een veehouder uit het Zeeuwse Rilland is dinsdag aangehouden nadat op zijn bedrijf diverse zieke runderen waren ontdekt. De 56-jarige man had aanvankelijk geweigerd controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op zijn bedrijf toe te laten. Dat meldde de politie vrijdag.

Tijdens de controle bleek dat er koeien met huidproblemen en kreupele dieren rondliepen op het bedrijf aan de Tweedeweg in Rilland. De controleurs hebben de zieke dieren meegenomen. Eén van de runderen was er zo slecht aan toe dat het dier moest worden afgemaakt.

De eigenaar verzette zich toen agenten hem wilden aanhouden. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau. ANP

Eén reactie

  • NoordHollander

    ja verwaarlozen van mens en dier hoort niet in onze beschaafde samenleving zo zou je het kunnen zeggen in kiev schieten ze je gewoon af als je demonstreert tegen oude machthebber............

Of registreer je om te kunnen reageren.