Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Vee&Logistiek: regels naleven bij kalvertransport

Zoetermeer - Veetransporteurs moeten zich houden aan de geldende regels. Dat geldt ook voor vervoerders van kalveren.

Dit zegt de organisatie Vee&Logistiek Nederland in een reactie op het nieuws dat veel transporteurs zich niet houden aan de Europese regels. Vee&Logistiek Nederland is de beroepsvereniging van Nederlandse veetransporteurs. Sectorvoorzitter Martijn Pardaans: "Regels zijn regels, en die moeten worden nageleefd. Vanzelfsprekend staan wij als organisatie niet achter overtredingen van de wet, en we zullen onze leden oproepen zich aan de regels te houden. Het persbericht geeft echter geen inzicht in welke transporteurs het betreft. Een groot deel van de transporten wordt uitgevoerd door Ierse of Oost-Europese transporteurs. Wij hopen hier meer inzicht in te krijgen."

Eén reactie

  • koestal

    Nederland wordt doodgeregeld met bureaucratie,een werkbare situatie is ver te zoeken,een veetransporteur moet stapels papier meenemen in de veeauto om de ambtenaren tevreden te houden

Of registreer je om te kunnen reageren.