Rundveehouderij

Nieuws

ProCross fokkerij wordt zelfstandig bedrijf

Heino - Om het ProCross fokkerijconcept wereldwijd te ontwikkelen gaan VikingGenetics & Coopex Montbéliarde per 1 april 2014 een samenwerkingsverband aan. In de ProCross fokkerij is een driewegkruising van Holstein, Montbéliarde en Viking Red (Zweeds roodbont) de basis.

Het nieuw opgerichte bedrijf ProCross is gezamenlijk eigendom van de Viking Genetics en Coopex. De laatste is een Franse coöperatie gespecialiseerd in Montbéliardes, VikingGenetics heeft als thuisbasis Finland, Zweden en Denemarken en levert Viking Red.

De nieuwe organisatie ProCross zal de banden tussen de coöperaties en hun distributeurs verder aanhalen en intensiveren. Specialisten zullen hun ervaringen en kennis met elkaar en met de vele veehouders delen.

Het fokkerijconcept is in Nederland al beschikbaar in de markt. Walter Liebregts, directeur van Koole & Liebregts, verwacht dat hij met dit fokkerijconcept steeds meer veehouders kan helpen om hun doelstellingen te realiseren. Koole & Liebregts is in Nederland al jarenlang de importeur voor zowel VikingGenetics als Coopex en is daarmee de aangewezen organisatie om ProCross verder te ontwikkelen in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.